Presenter som gör skillnad

Jag kan verkligen förstå budskapet i ordspråket ”om du äger mer än 7 ting så äger tingen dig” (finns olika varianter på den).

Vi i väst lever i ett överflöd där det mesta är tillgängligt när som helst, var som helst, både prylar och tjänster. Vi kan köpa frukt och grönsaker mitt i vintern, vi kan få middagen färdiglagad och levererad till dörren, vi kan köpa 3 t-shirts till priset av 2, vi kan fly novemberrusket genom att semestra på varmare breddgrader, vi kan träna på nattöppna gym…

Jag klagar inte. Men jag är tacksam, ödmjuk. Och jag vet att det som gör mig tacksam och ödmjuk inte är de alla ting jag kan köpa. Det som gör mig rik är min förmåga att uppskatta det jag har istället för att avundas allt som alla andra har. Att kunna se verklig skönhet, i en annan varelse, på en plats eller i en sak. Allt som en betraktar med kärlek är egentligen vackert, det är därför som ordspråket ”skönheten ligger i betraktarens öga” känns så sant.

Högtidsdagar är en riktig kommersiell cirkus där konsumtionshetsen verkligen går över styr och vi köper prylar till höger och vänster. På söndag är det Mors Dag i Sverige (förvirringen kan bli total då datumen skiljer sig åt i olika länder) och oavsett vilken relation du har till din mamma – kanske känner du henne inte, kanske finns hon inte längre i livet, kanske är ni ovänner, kanske är hon din bästa vän – så kan du uppmärksamma själva dagen genom att skänka en gåva till en välgörenhetsorganisation.

T ex Kvinna till Kvinna, Suicide Zero, Naturskyddsföreningen, Läkarmissionen, Barncancerfonden, Läkare Utan Gränser/ Médecins sans Frontières (MSF Sweden), UNICEF Sverige, ActionAid Sweden, BRIS: Barnens Rätt I Samhället, Sverige för UNHCR, Amnesty International Sverige – det finns mycket att välja bland och du kan säkert hitta en organisation som jobbar med de frågor du brinner för, djurrätt, mänskliga rättigheter, miljö, forskning etc.

Tänk efter och reflektera innan du slentrianmässigt köper och ger presenter, du kan göra skillnad för andra

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare