Propolis åter i sortimentet

Nu har det gått 6 veckor sedan jag satte den råa propolisen på urlakning. Dags att sila och tappa upp på flaska. Tillsammans med Svenskdropparna är Propolis min absoluta favorit i husapoteket. Har du koll på vad det är?

Propolis är ett slags kittvax skapad av honungsbin. Kittet består av värdefulla ämnen från växter och träd i form av kåda och hartser. Detta kitt använder bina till att täta springor i kupan med och som ett naturligt försvar mot bakterier och virus. Propolis är binas egen “antibiotika” och människan har känt till och använt det som naturläkemedel i tusentals år.

Propolistinktur använder jag förebyggande för att hålla mig frisk, t ex när folk i min närhet går runt och snörvlar. Då tar jag 10 droppar ett par gånger om dagen för att slippa insjukna (doseringen beror på hur starkt extraktet är och kan variera mellan tillverkarna). Jag har inte stött på någonting som är så effektivt mot halsont som propolistinktur. Överhuvudtaget så fungerar det utmärkt vid infektioner i mun, svalg och hals och övriga förkylningsrelaterade åkommor, som täppta bihålor.

Propolis tycks balansera kroppens eget försvar och har en mängd användningsområden. Det används utvärtes på nagelsvamp, munsår, brännsår, psoriasis och eksem och eftersom propolis innehåller vitaminer, antioxidanter, aminosyror, mineraler och andra spårämnen fungerar det mycket bra invärtes för att motverka trötthet och t.o.m osteoporos (benskörhet). Det sägs även att propolis ger ett visst skydd mot UV-strålning.

Allt detta gör propolis till en unik sammansättning av olika välgörande beståndsdelar! Propolis har inga kända biverkningar och är ett skonsamt alternativ för de barn som inte vill/kan ta antibiotika (då gäller halv vuxendos).

Kontakta mig vid frågor; info@rackarungens.se

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare