Refugees welcome

Hur kommer det sig att människan är så helt uppslukad av tanken på mitt och ditt? ”Min stad, mitt land, min del av världen, min planet”…vårt revirtänk har gått för långt. Det har blivit osmakligt. På riktigt. Pengar, maktbegär, rädsla och förtryck försöker styra världen.

Människan är ett däggdjur – högst stående sägs det – placerad på ett litet obetydligt sandkorn som snurrar runt i universums evighet. Detta sandkorn, denna planet, kan inte betraktas som varken din eller min. Vi har av någon outgrundlig anledning hamnat här, vår vistelse är obetydligt kort i denna evighet. Och ändå så viktig för den enskilde individen.

Människan behöver trygghet, balans och kontroll. Det som är nytt och främmande skrämmer och provocerar, eftersom vi saknar kunskap, erfarenhet och redskap att hantera det okända. Rädda människor reagerar ofta med ilska och frustration. Rädsla leder ofta till hat. Istället för att rikta blicken inåt, ta ansvar och se möjligheter till att påverka sin egen situation, så börjar en skylla på andra. Allt som är obekvämt ligger utanför en själv. Ett enkelt och bekymmersfritt sätt att ta sig an livet.

Vill du gå den enkla vägen? Eller är du beredd att ta ansvar och stå upp för den du är, det du tror på? Alla människor måste få samma chans till ett värdigt och lustfyllt liv. Där vi lever tillsammans i frihet och kärlek. Ett liv där vi inte bara existerar och tar oss igenom dagen på nåder, utan ett rikt liv på den plats där det är fred. Oavsett om det var den plats där du föddes eller en plats dit du var tvungen att ta dig, för att överleva.

Ingen kan göra allt – men alla kan göra nåt. Låt oss välkomna systrar och bröder från alla delar av sandkornet ute i evigheten, hit till denna plats, där det ännu är fred.

Nedan finns ett axplock av de hjälporganisationer som tacksamt tar emot en gåva för att kunna hjälpa människor att få leva i frihet – som du och jag gör

Rädda barnen
UNHCR – FNs flyktingsorgan
Röda Korset
Läkare utan gränser
SOS Barnbyar
UNICEF

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare