Sommar på flaska

Wow! Jag har sommar på pipettflaska. Jag lät några färska lavendelblommor dra i kallpressad ekologisk olivolja i 6 veckor och silade den idag. Magiskt!

För att maximera effekten av blommans välgörande egenskaper samt förlänga hållbarheten droppade jag 3 droppar av lavendel absolut i flaskan. Lavendel absolut har en rundare, sötare och mindre stickig doft än vanlig eterisk olja av lavendel.
Det var kemisten Rene Maurice Gattefosse som under tidigt 1900-tal, upptäckte lavendels lugnande egenskaper. Efter att ha råkat bränna sin arm stack han ner den i lavendelolja, som han misstog för kallt vatten. Brännskadan läkte mycket snabbt och Maurice blev extremt intresserad av egenskaperna hos eteriska oljor.
Lavendel är antiseptisk, mjukar upp huden och återställer dess naturliga fuktbalans. Den är mycket fin på torr hud, eksem och inflammationer. Smörj magen med olja vid mag- och tarmbesvär som kramp eller gasbildning. Utöver de terapeutiska effekterna rent dermalt, så verkar doften även lugnande på sinnet. Lavendel gör det lättare att varva ner, hitta balans och hantera stress. Tack mamma Gaia för Lavandula angustifolia

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare