Sommarsolstånd

När jag var liten fick jag lära mig att midsommaraftonen var årets längsta dag och således den kortaste natten. Långt senare förstod jag att det var under sommarsolståndet som årets längsta dag inföll, omkring 20 – 23 juni.

Mugglarmidsommar firas alltid på en fredag medan solstånden inte bryr sig det minsta om ifall vi kan vara lediga dagen efter eller inte. År 2019 inföll sommarsolståndet och midsommarafton samma dag, men så är det inte alltid.  

Jag brukar dubbelfira, både mugglarmidsommar (som är nog så hednisk som den är) och sommarsolståndet som infaller i morgon lördag den 20e. Då är naturen extra magisk och kraftfull. Men det är också en kamp mellan ljus och mörker, gott och ont, ordning och kaos.

Det är dags för Moder Jord att förbereda sig för sin årliga vila, nu när det vänder och går mot dunklare tider. Detta är en alldeles särskild midsommarhelg med både solförmörkelse och nymåne.

Glöm inte att rulla dig i daggen vid midnatt och håll utkik efter ställen där gräset tycks onaturligt grönt, där kan du få en skymt av älvor som dansar…

årshjulet, midsommar, natur, sommarsolstånd

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare