Sommarsolståndet

Idag infaller Sommarsolståndet, som ju är en specifik tidpunkt mer än en dag.

Det är årets längsta dag och således årets kortaste natt. Det är på vintersolståndet, sommarsolståndet, höst- och vårdagjämning som årstiderna har sin början och slut. Får många känns det märkligt att soltimmarna redan ska bli färre, nu när naturen står i sin fulla prakt med grönska och blomster och sommaren just har börjat.

För den som skyr mörkret är det ganska deprimerande att påminnas om att vi nu går mot mörkare tider. Själv välkomnar jag de mörka stjärnklara nätterna. Jag har inga problem med att det är mörkt på natten. Men det är inte mörkret jag fokuserar på just nu.

Sommarsolståndet handlar för mig om att fira frodigheten och magin som nu råder. Det går nästan att ta på det kraftfulla som vibrerar runt omkring. Naturen är cyklisk och här allt är i ständig rörelse. Födelse och död. Ljus och mörker. Ordning och kaos. Använd inte ljuset för att förminska mörkret, Moder Jord behöver förbereda sig för sin årliga vila.

Idag ska jag fira solen och grönskan genom att maja mig själv och min lilla majstång. (Först på Mugglarmidsommar på fredag, reses den stora pjäsen. Ja, jag firar dubbelt så klart) Jag ska också kasta ut mina drömmar och önskningar i form av stenar ut i sjön och låta vattnets rådare hjälpa mig på traven.

Om jag hade orkat vara vaken till midnatt hade jag rullat mig i daggen för att säkerställa ett sjukdomsfritt nästkommande år, men då sover jag redan så sött, plus att vi ju nu har vaccinet. De borde stoppa lite midsommardagg i det, förresten.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare