Stillhet i rörelse

Jag har till och från sedan 2013 (försökt att) meditera. Att uppnå känslan av stillhet och närvaro.

I somras postade jag ett inlägg om appen Calm som hjälpte mig att få lite rutin och kontinuitet på mediterandet. Det höll i sig i 6 veckor ungefär. Sen slutade jag. Igen.

Så insåg jag att jag egentligen aldrig varken börjat eller slutat att meditera och praktisera mindfulness – jag har bara andra sätt att göra det på än de konventionella. Det finns inte EN metod som passar alla, oavsett om det gäller träning, kost, sovvanor eller avslappning. Det tog mig orimligt lång tid att inse att meditationsappar, yogapass och mindfulnessövningar inte var något för mig, jag ville ju så gärna att det skulle funka!

Efter 6 års trevande och hjärtliga försök har jag förstått att jag har praktiserat mindfulness hela tiden. Mina löprundor om mornarna är ett sånt tillfälle. Det är som en lucka i tiden. Jag försvinner iväg samtidigt som jag i varje steg känner marken under mig, regndropparna i mitt ansikte, dofterna, ljuden…men till skillnad från andra mindfulnessövningar så får mina tankar fritt spelrum. Ingenting som dyker upp behöver “passera som ett moln”, jag tillåter mig själv att älta, problematisera, förenkla, ignorera, lösa problem, blir arg, bli lättad, reagera, värdera – hela jag får plats att existera och bara vara. Som en ventil där allt får pysa ut och ge plats för annat. Efteråt kan jag oftast bara släppa alla tankar eller gå vidare med en idé jag fått.

Detta tillstånd uppnår jag ofta vid fysisk, monoton aktivitet, aldrig genom stillasittande. Att träna, städa, promenera, skotta snö, hugga ved och kratta löv i timmar är verklig mindfulness för mig och jag har äntligen insett att jag inte behöver laga det som inte är trasigt. Det jag sökt efter fanns här hela tiden och bara för att en viss metod funkar för den stora massan så betyder inte det att den kommer att funka för dig eller mig.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare