Svävande ljus

Minns ni Stora Salen på Hogwarts från Harry Potter? Där möttes ju både lärare och elever av hundratals magiska, svävande ljus. Nu har jag ett gäng egna svävande ljus i min lokal i Stockholm.

Efter lite efterforskningar på nätet hittade jag olika videos på hur en med ganska enkla medel och en gnutta tålamod, kan pyssla fram svävande ljus. Många kommer säkert att vilja ha dem på sitt Halloweenparty, jag kommer ha mina uppe året om.

Du behöver tomma toarullar och hushållsrullar, limpistol och massvis med limstavar, sax, kartongbitar, hobbyfärg, fiskelina och batterivärmeljus.

Klipp en ojämn kant på ena sidan av rullen.

Gör stearindroppar längs hela rullen med limpistolen.

Malla av rullens diameter, klipp ut botten i kartong och limma på.

Måla och låt torka.

Gör små hål med en spik eller nål på varsin sida några cm ner från toppen på rullen och trä fiskelina rakt igenom.

Tänd batteriljuset och tryck ner det i rullen.

Häng sedan upp ljusen i taket på olika höjd.

OBS! Både toa/hushållsrullar och batteriljusen kan variera i diameter, testa först att dina ljus går ner i dina rullar. Tänk också på ett limmet är jättevarmt! Jag lyckades bara bränna mig en gång och tack och lov så hade jag kådasalvan hemma, så det blev inte ens en brännblåsa.

Glöm inte heller att du ska kunna få upp batteriljusen när det är dags att släcka dem samt byta batterier, så de får inte sitta för tajt.

Efter att ha pysslat ihop nästan 30 svävande ljus så känner jag att det är dags för en paus. Men vem vet, snart är jag kanske på’t igen. Skulle gärna fylla hela lägenheten med svävande ljus!

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare