Tack Karlstad!

Du kan ta tösen ur Värmland, men aldrig Värmland ur tösen…

Tack Karlstad, min barndoms stad, för ännu en underbar kväll på biblioteket. Och tack till alla som kom för att lyssna på mitt föredrag om Hildegard av Bingen. Är glad att jag hann turista lite med.

Det är ju inte bara världskändisar som jag själv som har anknytning till Karlstad. Christer Sjögren, Margot Wallström, Roger Moore, Lars Lerin, Nino Ramsby, Adam Alsing, Hanna Hellquist, Dilba…ja ni hör själva. Här kryllar det av talang och fler kommer det att bli.

Förutom ett besök på Lars Lerinmuseet så hann jag även med ett intressant besök i en liten ateljé på Anneberg, Hammarö. Där håller konstnären Mathias Frykholm till. Vid första anblicken ser hans målningar ut som foton med en otrolig detaljåtergivning, men verken tycks mer levande än några fotografier jag sett.

Nu hänger några av hans art prints tillsammans med Lerin och Broos verk, på Stadshotellet i Karlstad och i september blir det utställning på Galleri Ekdahl.

Mathias var konstnär redan när vi var i sjuårsåldern och jag minns hur hans teckningar stack ut från resten av oss i klassen. Idag livnär han sig som konstnär och illustratör och det är ett sant nöje att följa hans resa! Följ honom här du med!

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare