Tallbarr & propolis

Finland levererar som vanligt!

Varje vinter köper jag på mig årets lager av propolis och några flaskor tallbarrsdryck i Tornio. Förra året var det bara de boende i Haparanda som fick handla i Tornio, så som svensk sörlänning på visit blev det inge shopping på andra sidan gränsen

Men nu så!

Propolis är stapelvara i mitt husapotek. Det är ett kittvax bestående av kåda och hartser från växter som honungsbina besökt. De använder detta till att täta springor i kupan med och som ett naturligt försvar mot bakterier och virus. Propolis är binas egen “antibiotika” och människan har känt till och använt det som naturläkemedel i tusentals år. Det går att användas både in- och utvärtes och innehåller vitaminer, antioxidanter, aminosyror, mineraler och andra spårämnen. Själv tar jag det i förkylningstider när folk runtomkring går runt och snörvlar. Jag tycker det är svårt att få tag på propolistinktur av hög kvalitet, oftast är det kapslar och piller som säljs med onödigt trams i. det gäller att köpa på sig när en hittar bra grejer.  

Den djupröda tallbarrsdrycken består endast av källvatten, bark, bast och barr från tall.

Tallbarr är mycket näringsrika och en fantastisk källa till vitaminer, men även barken innehåller hälsofrämjande ämnen. I vår svenska flora är det endast havtorn och nypon som har högre c-vitaminhalt än tall.

Tallens bark och bast innehåller också olika fenolföreningar som skyddar trädet från alltför hög UV-strålning, skadeinsekter, virus och bakterier. Dessa fenolföreningar har hälsofrämjande egenskaper för både människor och djur.

Som läkeväxt har tallbarr främst används som mot skörbjugg men också vid luftrörskatarr och andra bekymmer med luftvägarna som kikhosta, oftast via inandning från ångbad.

Vissa upplever att tallbarrsdrycken minskar problem med pollenallergi.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare