Tinkturer

Nya batcher med tinkturer på G. Jag har så länge jag kan minnas haft svårt att somna om kvällarna och tidvis även haft orolig och dålig sömn när jag väl somnat. Rogivande örtteer på ljung, humle, citronmeliss och kamomill fungerar ganska bra rent funktionsmässigt, men sömnen blir ändå störd av nattliga toalettbesök, även efter endast en kopp örtte.

Personligen tycker jag att det många gånger är mer praktiskt att inta örter i färdig extraktform, dvs som tinktur. Får jag göra dem själv så känns de ännu mer kraftfulla, eftersom jag då på ännu ett sätt är delaktig i läkeprocessen. Ur denna lilla blygsamma samling kommer jag att använda passionsblomman och vänderoten att sova på.

De verksamma ämnena i Läkevänderot (Valeriana officinalis) frigörs långsamt och bör tas i hög dos för att verka. En infusion eller ”te” skall dra länge. Förbered på morgonen – 2 tsk rot till 1 kopp vatten, varmt eller kallt, låt stå med lock över dagen och drick en kopp vid 18-tiden och en till någon timme innan sänggående.

När det gäller tinktur rekommenderas 1 tsk av läkevänderoten. Några veckor kvar innan jag kan sila och börja testa. Ska bli intressant att se hur de verkar och vilken som funkar bäst på mig – passionsblomman eller vänderoten.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare