Torra händer

Luften är krispig, solen står lågt. Hösten är min favoritårstid och jag märker direkt på mina händer när det slår om från sommar till höst. Nagelbanden blir fnössliga och huden stramar och blir torr. Men jag har några knep för att mota Olle i grind.

Sockerskrubb eller kaffeskrubb (som jag skrivit om tidigare) är ett bra sätt att få bort döda hudceller och gör händerna lena. Blanda en växtolja som du föredrar, med kaffesump eller strösocker och skrubba försiktigt en gång i veckan.

Använd diskhandskar av klimatsmart material när du handdiskar, torkar bord och städar med vatten. Låt dem ligga framme på diskbänken så att du inte fuskar med att använda dem, det gör all skillnad i världen!

Fila ner fnössliga nagelband istället för att dra eller bita. Använd en nagelfil eller t.o.m en fotfil för att bli av med det värsta. Lägg en i väskan så har du den med dig.

Klä dig inte efter månad utan klä dig så att DU är rätt tempererad! Jag börjar använda vantar så snart luften blir torr och sval, även om det är augusti. Det gör också att huden kan behålla sitt skydd och händerna blir mindre torra.

Smörj händerna med bivaxsalva istället för krämer som innehåller vatten som torkar ut. Gillar du inte att vara insmord dagtid så smörj dig på kvällen och låt salvan verka under natten. Rackarungens hudkräm funkar till hela kroppen och finns i webbshoppen.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare