Torra händer

Nu när vintern tillslut infann sig, efter några månaders novemberväder, kan det vara på sin plats med lite tips till dig som lider av nariga händer.

 • ta för vana att använda vantar när du är ute under vinterhalvåret – även om det inte är minusgrader. Det skyddar mot den torra och uttorkande luften.

 

 • tvätta inte händerna i för varmt eller för kallt vatten. Se på huden som ett ömtåligt klädesplagg som trivs bäst i temperaturer nära den egna kroppstemperaturen.
  – du behöver inte använda tvål till handtvätten varje gång, om du inte är riktigt smutsig. Det viktiga är att du TORKAR dina händer helt torra efter att du sköljt dem. Bakterier trivs nämligen i fuktiga miljöer. Torka noga rent under ringar o.s.v för att minska bakterietillväxt.
  – byt ut din traditionella handpumptvål mot en snällare och mindre alkalisk tvål utan starka skummande tensider och massa vatten. Aleppotvål är ett bra alternativ och finns att köpa på välsorterade hälsokostbutiker, samt på nätet.
  – se till att ha ett par diskhandskar av naturgummi hemma. Använd dem alltid när du diskar för hand eller städar och är i mycket kontakt med vatten. Ha dem nära till hands så att du verkligen använder dem.
  – smörj dina händer med en hudkräm som inte innehåller vatten (vilket de flesta hudvårdsprodukter faktiskt gör). Ge huden de bästa förutsättningarna för att kunna ta upp hudkrämen, genom att spraya med hydrolat eller smörja in krämen eller oljan (det går bra att använda helt vanlig ekologisk olivolja) på fuktig hud. Då tränger de vårdande ämnena ner djupare i huden och verkar inifrån.
  – testa att göra en skön handinpackning innan du går och lägger dig. Blanda honung och Kesella och stryk på ett lager på handryggen. Låt sitta i minst 30 minuter, smörj därefter in dig med en fet salva och sov med bomullsvantar.
  – sist men inte minst – se till att smörja huden inifrån genom att ta en matsked olja varje dag.
 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare