Trädgårdsapoteket

Min trädgård är full av läkeväxter! Älgört, Johannesört, Rölleka, Daggkåpa och Groblad. Att skörda och ibland även odla min egen medicin är en stor del i läkeprocessen. Att vid huvudvärk ta några droppar av min egen örttinktur som gjorts på älgört som jag samlat och satt på extrahering i 6 veckor, bidrar absolut till snabbare lindring för mig.

Värmen och hettan har gått hårt åt grobladen i min gräsmatta, men jag har nu satt en tinktur på både blad och fröställningar. Groblad eller svartkämpar som de också kallas, har använts flitigt inom folkmedicinen pga dess sårläkande, blodrenande, kramplösande och antibakteriella egenskaper. Ämnen i groblad driver också ut toxiner ur kroppen, är bra för njurarna och lämpar sig väl för de flesta besvär i andningsorganen – luftrörskatarr, stämbandsinflammationer, heshet, rethosta,

Vanligaste användningsområdet är till sårbehandling och att badda på insektsbett, klåda och brännskador. Det går bra att torka bladen och använda till kall infusion, men de skall inte upphettas då det bakteriedödande ämnet aucubin som finns i växten, är värmekänsligt.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare