Trollkräm

…som jag brukar kalla den – kådasalvan! Nu finns en ny omgång på lager.

Jag brukar säga att grankåda är nordens Aloe vera. Förr kunde vi köpa kådasalva på apotek här i Sverige. Idag är de växtbaserade produkterna är sedan länge ersatta med sårsalvor innehållande petroleum, vatten, PEG-oljor och syntetiska konserveringsmedel som första ingredienser. De dämpar symptom men hjälper oftast inte med det underliggande problemet.

Vårt grannland Finland ligger sedan länge i framkant när det gäller modern, naturlig läkning och där är grankåda godkänt av Läkemedelsverket som medicinsk produkt och finns att köpa på apotek. Salvan undersöktes och testades mellan 2005-2007 på elva hälsovårdscentraler i Finland. Testerna visade att grankåda både förstör och hindrar tillväxten av bakterier och svamp, samt att den påskyndar läkning av sår. Och det är den erfarenheten jag har av kåda också.

Detta är verkligen naturens eget first aid kit, jag bär den alltid med mig i Kånken. Innehåller endast gyllene grankåda som urlakats långsamt i kallpressad ekologisk olivolja under värme och lite bivax.

Jag använder den till brännsår, fnasiga nagelband, svamp, munsår, skärsår, hudsprickor, skavsår, torrfläckar… 30 dryga ml – 230 kr.

För beställning: maila namn, adress O C H mobilnummer. Det går även bra att hämta i butiken i Stockholm.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare