Tvålar!

Hurra! Är 6.000 kronor fattigare men desto gladare nu när Rackarungens tre tvålar äntligen är registrerade och tillgängliga i webbshoppen!

Det är alltid ett jäkla sjå att få nya produkter registrerade i EU’s kosmetikaregister enligt Läkemedelsverkets föreskrifter. Både dyrt och tidskrävande.

Jag började samla in dokumentation från mina leverantörer redan i oktober förra året vilket tog en halv evighet. Sedan ska produktinformation till PIF sammanställas med viktprocent, hållbarhet, leverantörer, beskrivning av innehåll, förpackning och tillverkningsförfarande. 

Detta skickas sedan till toxikologen som sammanställer en säkerhetsbedömning där det står hur många kvadratcentimeter av huden som kommer att exponeras för produkten, hur många gånger dagligen den kan utsättas för detta och ungefärlig tid i sekunder, vilka allergener som finns i de eteriska oljorna, risker och lite till. För registrering i CPNP skall även artwork till etiketter samt bilder på produkten bifogas.

Ordning och reda.

Så när jag sålt 55 tvålar så kan fakturan betalas. Om du vill hjälpa till att bidra så finns mer info om de olika tvålarna i här där du också kan beställa. De kostar 110 kr/st och räcker i en halv evighet. Finn med blommig doft, skogsdoft eller lakritsdoft.

Jag passar på att tacka alla trogna och nya kunder i förväg, ni är faktiskt bäst!

P.S Tvålarna finns så klart i min fysiska butik i Liljeholmen också, för den som vill komma förbi och sniffa. Hör av dig innan bara.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare