Vi finns och vill synas

Jag syns ganska sällan på barrikaderna. Vi har alla olika strategier för att påverka, skapa debatt och belysa samhällsfrågor och orättvisor. Jag har mitt sätt att så små frön. Många av dem slår rot och gror. Vissa växer upp till stora träd med djupa rötter.

I onsdags postade jag ett inlägg på sociala medier om whenthe konto. Om hur härligt det var att ha hittat en plats för alla typer av kvinnor att synas på. Om hur vackra vi alla är på vårt sätt. Men inlägget handlade också om den censur, kontroll och vuxenmobbning som kvinnor utanför skönhetsidealets normer utsätts för. Om att bilder på kvinnor som faller under normen för samhällets skönhetsideal i princip kan vara hur lättklädda som helst, medan äldre, kurviga kvinnor som visar sig lättklädda blir raderade från dessa plattformar.

Facebook bekräftade min poäng genom att genast radera bilden på magen med hudbristningar, med motiveringen att den ”bryter mot våra communityregler om nakenhet eller sexuell aktivitet”. Men det är ju inte sant, inga bröstvårtor eller genitalier syntes på bilden. Det handlade om helt andra saker.

Jag blir ledsen. Den vackra magen tillhör en människa. En levande varelse. Med känslor. Som dessutom burit på två små liv i just den magen. Det var därför som den inte såg ut som en 20-årings vältrimmade och solbrända mage.

Jag godkände inte ”överträdelsen” utan bad FB granska bilden igen. Tillslut meddelade de “Nu visas ditt inlägg igen. Vi är ledsna att vi missbedömde detta”. Tyvärr syns den bara på ett av de konton jag är admin på, Häxornas Verkstad (som jag har med Hella, vi finns inte på Insta). På Rackarungens FB lyser magbilden fortfarande med sin frånvaro.

Men hör av er till mig om ni vill dela bilden på magen – den är supersnygg, ett drömskt konstverk av jannica – så skickar jag den, jag har hennes tillåtelse.

Nu är vi uppe i över 120 delningar totalt av inlägget på FB. Jag har aldrig varit med om ett sånt här engagemang förut. Förstår ni att vi tillsammans kan flytta berg? Göra kaos. Ta tillbaka det som är vårt. Förändra. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vi ger oss inte nu. Då har de gått på fel gumma.

Vi finns, vi syns och vi kommer ta plats oavsett storlek och ålder. Z

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare