Vill du köpa eller äga?

Det är sällan jag shoppar nu för tiden, jag har det mesta jag behöver. Men nyligen var jag runt i de ”vanliga” fysiska butikerna för att handla presenter och slogs av hur säljigt det är överallt.

Jag blev hela tiden uppmanad att köpa mer än  det jag behövde och personalen  föreslog ”en snygg mössa till halsduken”, ”ett packe strumpor TILL för halva priset”…

Hur har de stora kedjorna mage att försöka kränga på konsumenten ännu mer prylar, när världens konsumtionsbaserade utsläpp ökar rekordartat för varje år? Det känns otroligt omodernt och ansvarslöst. Var nöjd över att vi handlar alls.

Flera gånger har jag rekommenderat kunder att INTE köpa en viss produkt av mig, då jag insett att det de är intresserade av egentligen inte är det de behöver. Ibland är det inte en salva som behövs till eksemet, det kan snarare vara fråga om en kost/livsstilsförändring och i andra fall behöver eksemet helt enkelt samtalsterapi eller kärlek.

Då och då kryper det fram att en presumtiv kund precis köpt en ansiktskräm av ett annat fabrikat, men att de efter att ha testat min gillar den bättre. Jag uppmanar dem ändå till att låta bli att köpa för att först göra slut på det de har. Sedan är de varmt välkomna tillbaka till mig för ett köp. Allt annat hade varit hyckleri!

Vi konsumerar alldeles för mycket idag och jag vill att människor bara skall köpa det de verkligen behöver. Hos Rackarungens kommer du aldrig att få rabatt för att du köper mycket. Du köper det du behöver och du betalar för det du köper. Är ni fler som är sugna på samma Rackarungenprodukt men inte säkra på att ni kommer hinna göra slut på en varsin? Köp EN burk och sleva över i mindre burkar som ni delar på när ni kommer hem.

Var och en måste börja ta sitt ansvar för sin konsumtion. Ställ dig själv frågan – vill jag köpa eller vill jag äga?  

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare