When the blackbird sings

I somras skrev jag om Instagramkontot Whentheblackbird sings på sociala medier. Bilderna jag lånat och lagt upp raderadeas av FB och jag blev varnad av Instagram för olämpligt innehåll. Det var drömska, magiska bilder av kvinnor i alla former och åldrar, porträtterade i riktig trollskog i gryning och skymning.

Fotografen Jannica skapar med When The Blackbird Sings, ett utrymme för alla möjliga kvinnor att få finnas och synas, inte bara de som passar in i den manliga normen för det kvinnliga idealet. Och förra veckan fick jag äran att tillsammans med två vänner delta på en av Jannicas magiska fotosessioner!

Vi hittade en undanskymd plats, renade den med salvia (och på fysisk väg genom att slänga massa ölburkar, pillerburkar och annat skräp som den intelligenta och förnuftiga vet-bäst-rasen homo sapiens lämnat efter sig) för att sedan invänta skymningen.

Sen hoppade vi ur textilierna och det var en sån befriande, naturlig och okonstlad känsla att få vara naken bland andra, där kontexten och sammanhanget inte handlade om sexualitet, normer och ideal.

Det var kanske första gången i vuxen ålder som jag på djupet inte brydde mig om hur min kropp såg ut och hur den skulle komma att se ut på bild. Mina ben och armhålor var orakade, jag hade gamla blåmärken och rivsår på låren…(jag såg dock till att luggen skulle vara perfekt). Resten fick bara vara så som det var.

Ingen behövde vara sexig och inbjudande för någon annans skull och jag kände mig så bekväm och fri i min nakenhet med dessa systrar. Stämningen var så tillåtande. Här fanns inga dömande blickar, inget rätt eller fel. Bara fullkomlig trygghet, gemenskap, systerskap. Som en följare mycket riktigt påpekade så behöver nakna kvinnor i mossa vara döda, men tyvärr är det ju bara så de porträtteras av män.

Vi hade hejdlöst kul där vi dansade runt i skymningen. Stort tack till Jannica och mina häxvänner för denna magiska afton!

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare