Yonisteam

När jag var liten och hade blåskatarr så fick jag alltid sitta över en potta med hett vatten, kanske för att ånga ihjäl bakterierna, kanske för att det skulle lindra smärtan.

Tänk om vi då hade känt till Yonisteam – en metod för kvinnor att med hjälp av örter och hett vatten ånga bort underlivsbesvär. Lite som att bjuda på örtte underifrån.

Yonisteam förekommer i många kulturer och är väldigt stort i USA. Där erbjuds ångbehandling på olika skönhetssalonger och finns även på vissa av USA:s motsvarigheter till mödravårdscentralen.

I Sverige har metoden fallit i glömska trots att den förr användes av kvinnor i alla åldrar i vårt land.

Så äntligen har en vän till mig återinfört Yonisteam till oss i Sverige, här kallas det så klart för Snippsauna!

Regelbunden behandling med örtånga kan t ex lindra mensvärk, torrhet och svamp men handlar samtidigt om så mycket mer än att behandla besvär. Vid ångningen bejakar vi en kroppsdel som annars bara uppmärksammas inom sex, graviditet eller menstruation. Det handlar om att skicka in läkande krafter in till dig själv, att bli ett med ditt wombspace och därmed stärka din identitet.

Är du nyfiken på att lära dig mer, följ wildherbarista på Insta och FB, och läs utförligt om olika örter och behandlingar på www…

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare