Zonterapi med örter

I våra fötter finns alla kroppens zoner representerade. Zonterapi (reflexologi) är en uråldrig behandlingsmetod, sannolikt äldre än akupunktur eftersom den är mindre komplicerad och inte kräver några instrument. I zonterapi masseras specifika områden på foten för att påverka olika organ eller kroppsdelar. Det sägs att de kloka gummorna sannolikt använde någon form av zonterapi på 1500-talet, som komplement till behandling med läkeväxter.

Olika zoner på foten representerar olika organ och ställen på kroppen och när en obalans uppstår i ett organ blir motsvarande zon på fötterna känsligt för tryck. Området bearbetas då med tryck och massage för att återställa balansen och stimulera kroppens självläkning.

I fötterna sitter mycket känslor – tar du hand om dina fötter? De är aktiva i princip hela dagen när vi går, står och tränar men hur mycket kärlek får de egentligen? Vi tar dem mest för givet och ger dem först lite uppmärksamhet när vi får hälsporre, nageltrång och självsprickor. Då i form av suckar och irritation.

Sedan jag började tycka om mina skrufsiga fötter som jag faktiskt en gång avskydde, så har det blivit så underbart lena och medgörliga! Jag skämmer bort dem varje dag, precis som ansiktet och resten av kroppen.  Fotbad är sak som jag tar mig tid till, både för fötternas skull men också för stillhetens. Gör inte något annat under tiden som du sitter med tassarna i blöt, ställ klockan på 20 minuter och sitt i lugn och ro med dina tankar.

Gör ett starkt avkok på örter, sila och häll i fotbadet tillsammans med 0,5-1 dl epsomsalt. Detta salt har en muskelavslappnande effekt och huden kan lätt absorbera magnesium från saltet, vilket är ett av de ämnen som vi får brist på vid stress. Just eftersom kroppens alla zoner är representerade i foten så har fotbad en positiv och avkopplande effekt för hela ditt väsen.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare