Tvål Skogsdoft

120,00kr

Rackarungens kallrörda tvålar tillverkas för hand enligt den gamla tvåltraditionen med naturliga råvaror som natriumsalt och växtolja, inga dumheter. Denna tvål har en behaglig doft av gran och eukalyptus. En favorit i bastun!

Kategorier: ,

Beskrivning

En allmän missuppfattning är att fasta tvålar är mindre hygieniska än flytande, vilket är helt fel. Virus och bakterier kan inte överleva på – eller föras vidare – via fast tvål. De fabrikstillverkade billiga hårdtvålar som finns i handeln idag, har gett fast tvål i allmänhet dåligt rykte. De billiga fabrikstillverkade hårdtvålarna har en förmåga att spricka och torka ut huden.

Detta beror på att glycerinet som bildas naturligt vid förtvålningen, har tagits bort ur fabrikstvålarna. Glycerin har en otroligt bra förmåga att binda fukt, och är därför en dyrbar och eftertraktad produkt som tas bort ur massproducerade tvålar för att används i andra hudvårdsprodukter istället.

Äkta hantverkstvål utan onödiga tillsatser som skummedel, syntetisk parfym och palmolja, är skonsamma och torkar inte ut huden eftersom allt fuktighetsbevarande glycerin finns kvar. Tvålarna är doftsatta med äkta ekologiska eteriska oljor och finns i tre varianter – skogsdoft, blomdoft eller lakrits.

Rackarungens tvålar fungerar till hela kroppen, vissa använder dem som schampo. För ett extra bra rakskum rekommenderas Rackarungens raktvål som finns här. Till disk- och städning passar Rackarungens disk- och städtvål som finns här.

Det finns många skäl till att använda äkta fast hantverkstvål istället för flytande. Förutom att de är skonsamma, dryga och mångsidiga, så slipper du förpackningen i plast, som annars ska tillverkas, fraktas till och från fabriken, till butik eller kund, för att sedan sopsorteras och brännas.

Fasta tvålar skall förvaras på ett luftigt tvålfat där de får torka upp mellan användningarna. Själv tycker jag att luffakudden fungerar bäst. Rackarungens luffakudde finns att beställa här.

Mått: Ca 65 cm i diameter

Vikt: Ca 105 g

Ytterligare information

Innehållsförteckning

Ingredients: Förtvålad kokosolja (Sodium cocoate), förtvålad olivolja (Sodium olivate), förtvålad ricinolja (Sodium Castorate), Gran* (Abies sibirica oil, parfum), Eukalyptus* (Eucalyptus globulus leaf oil, parfum), kromoxid (CI 77288). Limonene (ingår i eterisk olja). *Eterisk olja

Recensioner

 1. Markus Sköld, Stockholm

  Den gröna tvålen har en härlig doft av skog som ger en underbar känsla av att befinna sig ute bland barrträd och mossa. Har en återfuktande känsla som gör att man inte alls känner sig torr efter användning. Funkar också utmärkt att använda som raktvål.

 2. Christine Henriksson, Stockholm

  Tvålen som har allt! Den är dryg, det krävs så lite för att få ett helt fantastiskt lödder! Den doftar milt och ljuvligt, och det bästa av allt är att den inte torkar ut huden. Rackarungens har gjort mig till en riktigt tvål-snobb!

 3. Elin Pröjts, Köpenhamn

  Jag vill verkligen rekommendera Rackarungens tvålar! Jag har känslig hud som lätt blir uttorkad, men med de här tvålarna är det inget problem. De är lena, doftar ljuvligt och är enormt dryga. Så dryga så att jag har några olika dofter jag byter mellan för att variera.

 4. Sara Johansson, Ljung

  Har använt rackarungens tvålar i över ett år nu och mina händer tackar mej varje dag. Dom gör en mjuk och de doftar alldeles ljuvligt. Har väldigt jobbig hud med eksem och med dessa tvålar så har det minskat drastiskt.
  Tvålarna doftar naturligt och milt, inga konstgjorda dofter. De räcker väldigt länge jämfört med annan tvål. Kommer fortsätta beställa mina tvålar härifrån. Hon är bäst på detta.

 5. Björn Hellqvist, Hammarö

  Tack vare den fräscha och härliga känslan som Rackarungens gröna skogsdoftande tvål ger, blir det mycket lättare att hålla fast i den sunda handhygien som jag lärt mig under pandemin!

 6. Carina, Stockholm

  De här tvålarna funkar både till kropp och ansikte och det går att använda ofta utan att huden torkar ut. Man blir mjuk och len och de löddrar fint. Doften stannar kvar på huden så där lagom länge. Den rosa tvålen är fantastisk! Doften är lagom blommig och mjuk. En favorit enkelt!
  Och den gröna är en tvål som har blivit ett måste. Det är som att hamna i en väldoftande skog, så känns det. En perfekt tvål med!

 7. Hanna Jönsson, Luleå

  Älskar Rackarungens tvålar, otroligt dryga som ger rena händer utan att de blir torra och fnasiga, och så doftar de underbart! Min vardagsfavorit är den rosa, men den gröna är favoriten vid bastubad.

 8. Magdalena Magnusson, Forshaga

  Bästa tvålarna jag använt faktiskt. Jättedryga med lagom milda dofter. Känns att det är äkta eteriska oljor och inte doftoljor som kan vara alldeles för starka. Jag använder tvålarna till händer, kropp OCH hår, fungerar toppen.

 9. Ylva Styffe, Tyresö

  Jag älskar din tvål med skogsdoft! Kommer jag hem från jobbet och har varit tvungen att använda “vanliga” tvålar och mina händer känns torra och jag tror jag måste smörja, så räcker det med att tvätta händerna med din tvål så känns de fina o mjuka igen.

 10. Ylva Styffe, Borlänge

  Älskar granskogstvålen. Tvättar ansiktet med den och mina utslag och rosacean har mildrats avsevärt. Huden känns mindre fet och torr och är mer normal nu. Doften är bara gudomlig!

Lägg till en recension