Blockljus bivax

130,00kr

Handrullat blockljus av 100% svenskt bivax.

Kategori:

Beskrivning

Ljus av bivax började människan att använda för snart 2000 år sen. Idag är bivaxljus ganska ovanliga eftersom de är dyrare att framställa än t ex paraffinljus. Bivaxljusen var lite av en lyxvara redan under romartiden, vanligt folk fick nöja sig med de illaluktande talgljusen.

Rackarungens bivaxljus är handrullade av 100% svenskt bivax. Ljusen brinner med en behagligt gul låga och producerar negativa jonpartiklar som hjälper till att rena inomhusluften genom att kapsla in de positiva jornpartiklar som avges från mobiltelefoner och annan teknik.

Bivaxljus är betydligt mer miljövänliga än paraffinljus, både vad det gäller tillverkning och användning, men då bivax är en sådan fin råvara så tycker jag ändå inte att en ska slösa utan använda dem klokt, kanske vid speciella tillfällen.

Förutom dessa blockljus finns även bivaxljus med samma mått som kronljus, och som passar i standardljushållare. Dessa hittar du här.

Tips! Klipp gärna av veken lite grann första gången, så blir ljusen lättare att tända. Se till att tändstickan eller tändarens låga kommer åt både vaxet och veken, det kan ta ett par sekunder att tända bivaxljus. Blöt gärna veken efter att du blåst ut ljuset så slutar veken att ryka. Tänk på att bivaxljus kan bli väldigt rinniga om de står i drag.

Längd: 14,5 cm

Diameter: ca 4 cm

Brinntid: 18 – 20 timmar

Recensioner

  1. Ingrid Magnusson, Forshaga

    Jättefint med blockljus av bivax. Älskar mina!

Lägg till en recension