Luffakudde

45,00kr

En 100% biologiskt nedbrytbar produkt som kan användas som skrubbsvamp, disksvamp eller min favorit – som tvålfat! Extra stor.

Kategori:

Beskrivning

Denna luffakudde, eller loofahkudde, kommer från svampgurkan (Luffa aegyptiaca, Luffa acutangula och Luffa cylindrica) och består av naturligt växtfiber. Svampgurkan kan om den skördas i ett tidigt skede, även användas som grönsak. Den mogna gurkan är mycket fibrös och när den torkas försvinner köttet och lämnar bara det fiberrika skelettet och fröna kvar.

Luffakudden absorberar fukt väldigt bra och lämpar sig därför ypperligt som tvålfat till fasta tvålar som behöver få torka upp mellan användningarna för att räcka länge. Jag har testat många tvålfat genom åren och luffakudden är enligt mig oslagbar som tvålfat. Tvålresterna i luffakudden kan du använda till att städa med eller varför inte passa på att skrubba fötterna för att få igång blodcirkulationen!

Dessa luffakuddar varierar något i storlek, men de flesta är extra stora och riktigt vackra på handfatet i badrummet tycker jag. Skriv gärna i beställningsmeddelandet om du har önskemål om extra stor (ca 10 cm i diameter) eller lite mindre storlek (ca 7,5 cm i diameter) på kuddarna. Har du dem ”bara” som tvålfat så räcker de i en hel livstid. Om du ska använda luffakudden som tvättsvamp till kroppen får du se till att blöta den ordentligt så att den inte känns hård och rivig.

Det går både att koka och tvätta luffakudden i tvättmaskinen. Om den blir utsliten kan du slänga den på komposten.

Storlek: ca 8 – 10 cm i diameter, 2 cm hög

Ytterligare information

Innehållsförteckning

Ingredients: Förtvålad kokosolja (Sodium cocoate), förtvålad olivolja (Sodium olivate), förtvålad ricinolja (Sodium Castorate), Fänkål* (Foeniculum vulgare dulce fruit oil, parfum), Stjärnanis*(Illicium verum seed oil, parfum), aktivt kol (Charcoal powder). Limonene (ingår I eterisk olja). *Eterisk olja

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Luffakudde”