Rakborste valnöt

450,00kr

Rakborste i oljad valnöt med borst av grävlingshår.

Kategorier: ,

Beskrivning

För den som använder raktvål är rakborste ett måste för att få upp ett riktigt krämigt och kompakt skum. Denna borste är av grävlingshår vilket har använts till rakborstar i över 200 år på grund av den lena känslan mot huden, men också dess förmåga att absorbera vatten. Denna egenskap ger ett krämigare rakskum.

När du använder rakborste borstar du bort det yttersta lagret av döda hudceller och smuts där många inåtväxande hår fastnar. Den lyfter också upp stråna för en mjukare och närmare rakning vilket gör att du slipper raka dig över samma område flera gånger.

Gör så här:
Ju varmare huden är desto närmre och bättre kommer rakningen att bli.
Fukta borsten och jobba med lätta, cirkulära rörelser upp ett lödder från raktvålen genom att vispa in luft.
Applicera raklöddret på området med lätta, cirkulära uppåtgående rörelser. Se till att massera huden ordentligt så att skäggstråna reser sig och sväller av fukten. Ju längre tid du lägger på detta moment, desto mindre friktion kommer du att uppleva under rakningen.
Testa Rackarungens skäggolja innan du applicerar rakskummet, för extra glid.

Denna hyvel passar inte bara för skägg, du kan även använda den armhålor och på ben.

En rakborste med grävlingshår håller i 10 – 15 år om den sköts på rätt sätt. Viktigast är att den får torka helt, annars kan den börja mögla. Rengör borsten under rinnande varmt vatten, skaka ur vattnet ordentligt och häng den i ett ställ, alternativt lägg den på sidan över en kant så att stråna kan torka fritt.

En ny rakborste tappar alltid hår de första 10 – 15 användningarna. Detta är helt normalt eftersom några strån är för korta för att nå bindningen i botten.

Smörj gärna området med Rackarungens ansiktskräm eller Rackarungens hudkräm efter rakning.

För dig som vill ha ett veganskt alternativ finns en syntetborste här.
Här finns rakhyvel.

Längd: 10,5 cm
Diameter: 4,5 cm
Vikt: 34 gram

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Rakborste valnöt”