Rakhyvel valnöt

550,00kr

Stilren rakhyvel i krompläterad metall, med skaft i valnöt. 10 rakblad ingår.

Kategorier: , ,

Beskrivning

Denna tredelade säkerhetshyvel med stängd kam, ger en skonsam, närmare rakning och passar perfekt för nybörjare inom våtrakning.

Det finns flera anledningar till att använda en så kallad säkerhetshyvel framför en med plastdetaljer (som ju även levereras i onödiga plastförpackningar). De förbrukade metallbladen är mer miljövänliga att återvinna än vad plast är. Dessutom blir en säkerhetshyvel mer kostnadseffektiv än flerbladssystem, dels för att själva rakhyveln är mycket hållbar men också för att rakbladen är betydligt billigare. Du kan använda ett och samma dubbelblad flera gånger innan du behöver byta ut det.

Denna rakhyvel består av tre olika delar. För att byta blad – skruva av handtaget, dela på rakhuvudet, lägg i ett dubbeleggat rakblad och skruva ihop delarna.

Säkerhetshyveln gör att du kan komma lite närmare din hy än med en flerbladshyvel. Detta leder i sin tur till minskad irritation eftersom du inte behöver raka samma yta flera gånger för att avlägsna stråna. Du minskar även risken för inåtväxande hårstrån eftersom en säkerhetshyvel skär av hårstrået precis vid huden istället för att skär av det i flera omgångar.

Att raka sig med en säkerhetshyvel är inte samma procedur som att raka sig med en flerbladshyvel, det kräver både teknik och finess, så ha tålamod!

Gör så här efter att du applicerat rakskummet:

Håll rakhyveln så långt ut på handtaget som du är bekväm med. Använda inte tryck, det är hyvelns tyngd som ska göra jobbet, du ska bara styra den. En säkerhetshyvel har generellt sett ett betydligt vassare blad än en flerbladshyvel.

Spänn hudområdet med fingrarna för att få en närmare rakning.

Raka medhårs för att minska risken för rakfinnar, inåtväxande hår och hudirritation.

Skölj av hyveln ofta så att den inte klibbar den igen.

Maximera din hyvels livslängd genom att skölja den noga efter varje användning samt låta den torka upp ordentligt för att undvika rost på bladet.

Denna hyvel passar inte bara för skägg, du kan även använda den armhålor och på ben.

Testa Rackarungens skäggolja innan du applicerar rakskummet, för extra glid och smörj gärna området med Rackarungens ansiktskräm eller Rackarungens hudkräm efter rakning.

Här hittar du rakborstar samt Rackarungens raktvål.

Vikt: 48 gram

Längd: 10,2 cm

Bredd: 4,2 cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Rakhyvel valnöt”