Kurser

Kurser och föredrag

Lär dig ta tillvara på naturens förmögenheter så att du själv kan tillverka din egen hudvård och medicin. Rackarungen har fokus på den uråldriga empiriska läran om naturen, en gammal tradition som föregick västvärldens syntetiska hygien- och kosmetikaindustri.

Kurserna hålls i Rackarungens lokal uppe på Katrinebergsbacken med utsikt över Liljeholmsviken och Hornstull, 5 minuters promenad från tunnelbana, tvärbana, bussar, restauranger, fik och butiker. Se vägbeskrivningen till höger. Ta gärna med en anteckningsblock och penna till kursen!

Föreläsningarna hålls i olika delar av landet. Håll utkik efter datum på din ort via Rackarungens Facebook.

Innehåll kurser

Under Rackarungens kurser är vi alla både lärare och elever. Vi lär av varandra genom praktik och teori, genom utbyte av erfarenheter och tips.

Detta är ett annorlunda och stämningsfullt event, perfekt för möhippa, svensexa, kick off eller som present – till dig själv eller någon du tycker om. Under kurstillfället finns möjlighet att köpa Rackarungens växtbaserade hudvårdsprodukter så som krämdeodorant, cerat, hårspray, skäggolja, hudkräm men även vackra glasbuteljer, bivaxljus och ljushållare.

I kursavgiften ingår alla råvaror och allt material som behövs, ett säsongbetonat urval av ekologiska kallpressade vegetabiliska oljor av högsta kvalitet, möjlighet att bekanta dig med ett 50-tal eteriska oljor, recepthäfte med information och självklart får du med dina egengjorda produkter hem i vackra glasförpackningar samt massa ny kunskap om naturens förunderliga läkekrafter!

Varmt välkommen till en annorlunda och stämningsfull upplevelse!

Vägbeskrivning

Besöksadress: Katrinebergsbacken mellan port 22 och 24 – OBS Bilvägen, ej cykelvägen!
T-bana, buss och tvärbana: Liljeholmen

Om du kommer med buss och t-bana ...

Innehåll föreläsning

Rackarungen erbjuder ett antal olika föredrag med fokus på naturens kraft i kombination med folktro och historia.

 • Trolldom eller läkekonst – örtmedicin genom historien
 • Naturens gröna SPA
 • Häxan förr och nu
 • Vem var Hildegard av Bingen?

Föredragen är  mycket uppskattade och jag har anlitats av både Historiska Museet och Älvsjömässan. Kontakta mig för utförligare beskrivning samt prisuppgift.


Bokningsvillkor för kurs

Kursledaren förbehåller sig rätten att ställa in en kurs eller event vid för litet antal deltagare. Vid inställd kurs/event återbetalas hela kursavgiften.

Kursledaren följer distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) när det gäller ångerrätt. Förutom vad gäller fristen för ångerrätt är anmälan bindande. Vid avbokning samma dag som kursstart, debiteras hela kursavgiften.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM
 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare