Naturens Dofter

Välkommen till en workshop i parfymtillverkning där du med hjälp av äkta eteriska oljor och olika växtbaserade bärare får blanda dina egna botaniska parfymer!

Blanda din egen parfym

Växter har i tusentals år använts inom parfymtillverkning för att framställa eteriska oljor och aromämnen. De naturliga doftämnena har alla terapeutiska egenskaper och är alltså mer än bara en doft. Parfymtillverkning är en blandning av botanik, kemi, skaparglädje och talang.

Under Rackarungens workshop ”Naturens Dofter” får du bekanta dig med ett 70-tal olika eteriska oljor och lära dig att blanda och kombinera dem med varandra.

Du kommer också att få höra om parfymens historia från religiöst bruk till kommersiell miljonindustri, om kvinnan som anses vara världens första kemist – parfymören Tapputi från Mesopotamien och mycket annat som är värt att veta om naturens fantastiska språk!

Dina parfymer får du sedan med dig hem tillsammans med kursmaterial i form av ett häfte om det vi gått igenom. Ta gärna med anteckningsblock och penna då det blir en del teori.

PRIS: 900 kr för ca 2 timmar.

Jag bjuder på frökex och dryck, men är du hungrig så finns det fik och restauranger i Liljeholmens centrum. Lokalen ligger mellan port 22 och 24 på Liljeholmsberget/Katrinebergsbacken.

Vid kurstillfället finns möjlighet att testa och köpa samtliga produkter ur Rackarungens ekologiska och skonsamma hudvårdsserie. Det finns även bivaxljus, stumpastakar, glasbutejler och lite annat till försäljning i butiken.

 • Anmälan och övrig information

 • PRIS: 900 kr
 • PLATS: Katrinebergsbacken 22, Stockholm, Liljeholmen. OBS – läs vägbeskrivningen till höger så att du inte hamnar på fel sida huset.

  Under sommaren hålls kurserna i Hällefors. Tryck på Boka-knappen för Hällefors för mer information samt adressuppgifter.

 • TID: 18:00 – 20:00


Bokningsvillkor för kurs

Kursledaren förbehåller sig rätten att ställa in en kurs eller event vid för litet antal deltagare. Vid inställd kurs/event återbetalas hela kursavgiften.

Kursledaren följer distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) när det gäller ångerrätt. Förutom vad gäller fristen för ångerrätt är anmälan bindande. Vid avbokning samma dag som kursstart, debiteras hela kursavgiften.

hudvårdsprodukter

Våra andra kurser
Naturens Apotek

Naturens Apotek

Naturens Apotek

Naturens SPA


Vägbeskrivning

Besöksadress: Katrinebergsbacken mellan port 22 och 24 – OBS Bilvägen, ej cykelvägen!
T-bana, buss och tvärbana: Liljeholmen

Om du kommer med buss och t-bana …


 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare