Naturens Apotek

Lär dig att utvinna verksamma ämnen ur läkeväxter! Bekanta dig med olika tinkturer, infusioner och oljeutdrag.

Tillverka din egen örtmedicin

I naturen finns både skönhetsmedel och medicin – låt dig inspireras av råvaror från växtriket och lär dig olika beredningsmetoder för att utvinna välgörande ämnen ur växter.

Under Rackarungens workshop ”Naturens Apotek” får du kunskap om näringsrika örter som länge använts som läkeväxter och funnits med i den svenska farmakopén, men du får också några husmorstips med ingredienser från skafferiet.

Växterna tillhörde vardagen på ett helt annat sätt förr – de användes till mat, medicin, foder, textil och örtmagi. Följ med på en resa tillbaka i tiden och lyssna till berättelser om trolldomsväxter, kloka gummor och skrock!

Upptäck hur lätt det är att tillverka din egen örtmedicin och ta chansen att smaka på några olika örttinkturer och elixir. Du får med dig din örtmedicin hem, tillsammans med recepthäfte och information. Ta gärna med anteckningsblock och penna då det blir en del teori.

Jag bjuder på frökex och örtinfusion, men är du hungrig så finns det fik och restauranger i Liljeholmens centrum. Lokalen ligger mellan port 22 och 24 på Liljeholmsberget/Katrinebergsbacken.

Vid kurstillfället finns möjlighet att testa och köpa samtliga produkter ur Rackarungens ekologiska och hudvårdsserie. Det finns även bivaxljus, stumpastakar, glasflaskor, örter och lite annat till försäljning i butiken.

 • Anmälan och övrig information

 • PRIS: 900 kr
 • PLATS: Katrinebergsbacken 22, Stockholm, Liljeholmen. OBS – läs vägbeskrivningen till höger så att du inte hamnar på fel sida huset.

  Under sommaren hålls kurserna i Hällefors. 

 • TID: 13:00 – 16:00


Bokningsvillkor för kurs

Har du ett presentkort du vill nyttja till en kurs? Anmäl dig här. Ange vilken kurs du vill gå samt det handskrivna numret på presentkortet.

Kursledaren förbehåller sig rätten att ställa in en kurs eller event vid för litet antal deltagare. Vid inställd kurs/event återbetalas kursavgiften minus bokningsavgiften på 45 kr (som inte är mina, utan bokningstjänstens.)

Kursledaren följer distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) när det gäller ångerrätt. Förutom vad gäller fristen för ångerrätt är anmälan bindande. Vid avbokning samma dag som kursstart, debiteras hela kursavgiften.

hudvårdsprodukter

Våra andra kurser
naturens spa

Naturens SPA

naturens spa

Naturens Dofter


Vägbeskrivning

Besöksadress: Katrinebergsbacken mellan port 22 och 24 – OBS Bilvägen, ej cykelvägen!
T-bana, buss och tvärbana: Liljeholmen

Om du kommer med buss och t-bana …


 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare