Läkande geléplåster

Första gången jag kom i kontakt med Aloe Vera var i Australien för ca 15 år sedan. Jag hade bränt mig kraftigt i solen och kompisen jag bodde hos sa att hon skulle hämta något att smörja med. Istället för att gå till badrumsskåpet och hämta en salva försvann hon ut i trädgården, skar loss vad jag tyckte liknade en ödlesvans, från en planta och gav mig. Hon visade mig hur jag skulle pressa växtsaften ur snittytan och när jag smörjde in mig kände jag en omedelbar lindring av solsvedan. Bättre än någon after-sunprodukt jag någonsin testat – det var magi och jag var frälst!

Släktet Aloe innehåller minst 325 arter, Aloe Barbadensis Miller är den vanligaste. Hippokrates, läkekonstens fader, ansåg Aloe Vera-plantan som en av de främsta medicinalväxterna och här finns vitaminer, mineraler och enzymer. Skörda det nedersta bladet i bladrosetten från en planta som är 3-5 år gammal. Sedan brukar jag använda en potatisskalare och göra små ”geléplåster”. Dessa lägger jag på brännsår, eksem, munsår, svamp, finnar samt lägger i ansiktet som ansiktsmask. Gelén fungerar utmärkt på mjäll och klåda i hårbotten. Pressa ur gelén och massera in i hårbotten och i längderna. Gelén har en speciell doft och liknar inte alls den artificiella doft som finns i aloeprodukter i handeln.

”Svansen” förvaras i kylskåp med en bit bees wrap på snittytan. Vissa förvarar den så upp till 4 veckor andra upplever att den blir dålig efter ett par dagar. Eftersom aloen innehåller 96% vatten är den knepig att göra en hållbar salva på då olja och bivax inte blandar sig väl med vatten.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM
 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare