Om Rackarungens

Vem är Rackarungen?

Verksamheten grundades av mig, Emma Kronborg, år 2013. Jag har en bakgrund som musiker och tekniker men gjorde en omstart och utbildade mig till ekologisk hudvårdsterapeut och pedagog, med inriktning på botanik och läkeväxter. 

Både kurserna och hudvårdsserien är ett resultat av många års studier och förkovring. Jag hämtar kunskap både från praktik och teori – 1700-talets örtaböcker, 2000-talets örtaböcker, utbildningar, intervjuer, hudvårdsbehandlingar, kundkonsultationer, experiment och egna erfarenheter, samtal med likasinnade och oliktänkande men framför allt – ett evigt och respektfullt förhållande till min chef – Moder Jord.

Jag vill sprida kunskap om naturens läkekraft och uppmana dig som konsument att ta tillbaka kontrollen och ansvaret för din egen hälsa. Att börja behandla de underliggande problemen istället för att bara dämpa symptom.

Småskaligt & personligt varumärke

Jag är en småföretagare med småskalig produktion och ett väldigt personligt varumärke. När du köper en vara eller en tjänst från Rackarungens, så får du även en liten del av mig, min erfarenhet och kunskap.

Det är jag ensam som driver Rackarungens och detta innebär att jag har många roller, jag produktutvecklar och tar fram nya recept, utformar kurser och tar fram kursmaterial, jag deltar i mässor och på marknader, jag har hand om alla inköp av råvaror och förpackningar, tillverkar och marknadsför produkterna, jag sköter all bokföring och registrering till EU:s kosmetikaregister, underhåller hemsidan och sociala medier samtidigt som jag hela tiden vidareutbildar mig genom kurser och seminarier. Detta är bland det roligaste och viktigaste jag någonsin gjort!

När du köper handgjorda och hållbara produkter stödjer du småskaligt hantverk och en gammal tradition som annars lätt konkurreras ut av de stora aktörerna med de låga priserna. Du köper mer än bara en vara, du betalar för hundratals timmar av produktutveckling, huvudbry och fullkomlig lycka. Hantverk är en del av någons hjärta, någons själ.

Hållbar och skonsam framställning

Hos Rackarungens kan du vara trygg med att alla produkter är hållbart och skonsamt framställda – i alla led. Eftersom det är jag själv som sköter alla inköp och all tillverkning så har jag full kontroll på både råvaror och process.

Råvarorna är av organiskt ursprung och lätta för både kroppen och naturen att bryta ner. Förpackningarna är av glas för att underlätta återbruk, med undantag för cerathylsan som sorteras som plast. Samtliga produkter är godkända och registrerade i EU:s kosmetikaregister enligt Läkemedelsverkets föreskrifter. 

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare