Om Rackarungens

Vem är Rackarungen?

Rackarungens verksamhet ägs och drivs av mig, Emma Kronborg, utbildad och diplomerad hudvårdsterapeut och pedagog, med inriktning på botanik och läkeväxter. Verksamheten startades 2013 med både produktutveckling och utformande av kursverksamhet.

Både kurserna och hudvårdsserien är ett resultat av många års studier och förkovring. Jag hämtar kunskap både från praktik och teori – 1700-talets örtaböcker, 2000-talets örtaböcker, utbildningar, intervjuer, googling, hudvårdsbehandlingar, kundkonsultationer, experiment och egna erfarenheter, samtal med likasinnade och oliktänkande men framför allt – ett evigt och respektfullt förhållande till min chef – Moder Jord.

Jag vill väcka det egna ansvaret och viljan hos andra. Jag vill sprida kunskap om naturens läkekraft och uppmana dig som konsument att ta tillbaka kontrollen och ansvaret för din egen hälsa. Bryt beroendet av konventionell hudvård som dämpar symptom men inte behandlar det underliggande problemet.

Småskalig & personligt varumärke

Jag är en småföretagare med småskalig produktion och ett väldigt personligt varumärke. När du köper en vara eller en tjänst från Rackarungens, så får du även en liten del av mig, min erfarenhet och kunskap.

Det är jag ensam som driver Rackarungens och detta innebär att jag har många roller, jag produktutvecklar och tar fram nya recept, utformar kurser och tar fram kursmaterial, jag deltar i mässor och på marknader, jag har hand om alla inköp av råvaror och förpackningar, tillverkar och marknadsför produkterna, jag sköter all bokföring och registrering till EU:s kosmetikaregister, underhåller hemsidan och sociala medier samtidigt som jag hela tiden vidareutbildar mig genom kurser och seminarier. Detta är bland det roligaste och viktigaste jag någonsin gjort.

Nutidsmänniskan väljer ofta lösningar som går emot det som redan är väl beprövat och tillförlitligt – det vi kallar naturligt – men kanske kan jag inspirera dig till att återvända till ett giftfritt och skonsamt liv i samklang med naturen.

Hållbar och skonsam framställning

Hos Rackarungens kan du vara trygg med att alla produkter är hållbart och skonsamt framställda – i alla led. Eftersom det är jag själv som sköter all tillverkning har jag full kontroll på både råvaror och process.

Småskalig & personligt varumärke

Vi bor mitt i ett skafferi och ett apotek där det finns värdefull kunskap att hämta. Våra förmödrar var tvungna att förstå naturen för att överleva och det var hit hon vände sig för att hålla sig och sin familj frisk. Kvinnor har genom alla tider spelat en stor roll för andras hälsa, särskilt de örtkunniga, nyfikna och självständiga kvinnorna. Dessvärre har pålästa kvinnor alltid betraktats som ett hot och flera tusen av dessa fick mellan mitten på 1200-talet fram tills för bara 350 år sedan, sätta livet till eftersom hennes kännedom om sjukdom och bot inte ansågs ha med kunskap att göra utan magi och trolldom. Under historieskrivningen var det kyrkans män som var skrivkunniga varför dåtidens kvinnors kunskap är något som överfördes muntligen från mor till dotter i generationer.

Människor har i alla tider använt råvaror från naturen för att smycka och ta hand om sig själva på olika sätt. Sambandet mellan skönhet och hälsa var självklart. De färgade sina hår med valnötsskal, tuggade på lakritsrot för att hålla munhålan fräsch och de smörjde sig med krämer av naturligt parfymerade oljor för ge huden lyster och väldoft.

Vi är många väsen som behöver samsas på planeten och du och jag bär det största ansvaret för balansen och återbruket. Människan lämnar fotspår efter sig över allt där hen vistas och ingen är fri från ansvar för dessa fotspår. Det vi släpper ifrån oss får vi också tillbaka. Därför är det viktigt att reflektera över vad det är vi dagligen stoppar i oss och smörjer på oss.

 • KONTAKT

  FAKTURERINGSADRESS
  Katrinebergsbacken 24
  117 61 STOCKHOLM

 • KURSLOKAL
  Katrinebergsbacken 22
  Liljeholmen

Återförsäljare