Kurser

Kurser och föredrag

Lär dig ta tillvara på naturens förmögenheter så att du själv kan tillverka din egen hudvård och medicin. Rackarungen har fokus på den uråldriga empiriska läran om naturen, en gammal tradition som föregick västvärldens syntetiska hygien- och kosmetikaindustri.

Kurserna hålls i Rackarungens lokal uppe på Katrinebergsbacken med utsikt över Liljeholmsviken och Hornstull, 5 minuters promenad från tunnelbana, tvärbana, bussar, restauranger, fik och butiker. Se vägbeskrivningen till höger. Ta gärna med en anteckningsblock och penna till kursen!

Föreläsningarna hålls i olika delar av landet. Håll utkik efter datum på din ort via Rackarungens Facebook.

Innehåll kurser

Under Rackarungens kurser är vi alla både lärare och elever. Vi lär av varandra genom praktik och teori, genom utbyte av erfarenheter och tips.

Detta är ett annorlunda och stämningsfullt event, perfekt för möhippa, svensexa, kick off eller som present – till dig själv eller någon du tycker om. Under kurstillfället finns möjlighet att köpa Rackarungens växtbaserade hudvårdsprodukter så som krämdeodorant, cerat, hårspray, skäggolja, hudkräm men även vackra glasbuteljer, bivaxljus och ljushållare.

I kursavgiften ingår alla råvaror och allt material som behövs, ett säsongbetonat urval av ekologiska kallpressade vegetabiliska oljor av högsta kvalitet, möjlighet att bekanta dig med ett 50-tal eteriska oljor, recepthäfte med information och självklart får du med dina egengjorda produkter hem i vackra glasförpackningar samt massa ny kunskap om naturens förunderliga läkekrafter!

Varmt välkommen till en annorlunda och stämningsfull upplevelse!

Innehåll föreläsning

Folktro och magi, häxor och trolldom – empirisk tradition vävdes samman med mytologi i en tid då naturen var både skafferi och apotek. Här får du lära dig om de gamla läkeväxterna, hur de använts historiskt men också hur nya rön och aktuell forskning kan visa på användningsområden som fungerar även idag.

Lyssna till berättelser om Hildegard av Bingen och Charlotta de la Gardie och passa på att bekanta dig med olika örter och extrakt. Kanske vill du ta chansen att pröva en medeltida pestmask!